Zakelijke autoverzekering

Zakelijke autoverzekering


Een zakelijke autoverzekering is een verzekering voor een personenauto die vooral wordt gebruikt voor de zaak. Als u een bedrijfsauto heeft met een zakelijke autoverzekering mag u €0,19 per kilometer aftrekken van de inkomstenbelasting die u betaalt voor uw bedrijf.

Bijtelling


Als u meer dan vijfhonderd privé-kilometers per jaar rijdt, moet u bijtelling betalen. De bijtelling is een percentage van het bedrag dat u voor uw auto heeft betaald. Als uw werknemer een auto van uw bedrijf heeft, dient hij de bijtelling te betalen.
Als u minder dan vijfhonderd kilometer per jaar privé rijdt en geen bijtelling wilt betalen, moet u dit kunnen verantwoorden. Dit doet u door een goede rittenregistratie bij te houden.

Goedkope bedrijfsautoverzekering


Een autoverzekering zakelijk is goedkoper dan een gewone autoverzekering, omdat u vaak kunt profiteren van een collectieve korting als u meerdere auto’s verzekert bij dezelfde verzekeringsmaatschappij. Daarnaast kunt u met een zakelijke autoverzekering een deel van de kosten die u maakt met uw auto terugvragen bij de belasting.

Bedrijfsautoverzekering vergelijken


Wanneer u een bedrijfsautoverzekering af wilt sluiten, moet u eerst kiezen wat voor bedrijfsautoverzekering u wilt. Net als bij een gewone autoverzekering, heeft u voor een zakelijke autoverzekering ook de keuze uit WA autoverzekering, WA beperkte casco autoverzekering en WA casco autoverzekering. Wanneer u heeft gekozen wat voor autoverzekering u wilt, kunt u deze zakelijke autoverzekering vergelijken via diverse vergelijkingswebsites. U hoeft dan enkel uw gegevens en uw wensen in te vullen en daarna berekent deze website de premies van verschillende verzekeringsmaatschappijen.